Hoe kippen houden? Vrijdag 24 feb.  20 u in ’t Gildenhuis, Hekelgem

Je bent een jong gezin en je wil beginnen met kippen. Hoeveel oppervlakte hebben ze nodig? Zijn het werkelijk automatische grasmachines? Hoef ik nu geen GFT-zakken meer te kopen? Kippegrit, zeg je, wat is dat? Is kippen kopen een investeringsgoudmijn? Zullen mijn kinderen matchen met kippetjes? Welke soort aanschaffen?

Of je hebt al jaàààren kippen en denkt: ik weet er alles van! Of toch, je zit met een aantal vragen: hoe houd ik die vossen af van mijn kippen? Hoe houd ik de luizen af? Hoe verwen ik mijn kippen qua huisvesting, qua voeding, qua optimale eierleg? 

Op deze en andere vragen gaan we in, in samenwerking met de lokale Kleinveevereniging De Pajottenlanders vzw op hun locatie ’t Gildenhuis, Kerkstraat 82, 1790 Affligem (Hekelgem) -> d.i. 100 m voorbij de kerk komende van Bellekouter.

Iedere aanwezige ontvangt een kleine brochure ‘START to KIP’, een handige gids voor wie (van) kippen houdt. Tevens is deze infoavond de aanloop naar onze samenaankoop van kippen met TOK 21, de jaarlijkse topper met meer dan 450 kippen afzet voor > 100 gezinnen. En met de medewerking van de gemeente Ternat voor haar inwoners.  

Inkom gratis. Drank aan demokratische prijs. Graag je aanwezigheid bevestigen met mailtje of sms aan charlie.eylenbosch@telenet.be of 0488 98 59 40 voor 22/02/’23.

Topartikels editie Ninove-Dender