Dirigent sterft tijdens onthulling kunstwerk

De onthulling van het kunstwerk ‘Goede Geburen’ in Liedekerke moest een feestelijk moment worden. Maar het werd een tragisch moment toen Jan Verhavert (59), dirigent van de Kon. Fanfare De Katholieke Gilde uit Hekelgem in elkaar zeeg. De bijgeroepen hulpdiensten probeerden ongeveer een uur lang om Verhavert weer bij zijn positieven te brengen maar zij konden de onfortuinlijke man niet meer redden.

Alle voorziene optredens werden opgeschort en de muzikanten van de Katholieke Gilde vormden ingetogen een erehaag voor hun dirigent. Jan Verhavert was sinds 1984 onafgebroken dirigent van de Katholieke Gilde. De verslagenheid onder zijn muzikanten was dan ook bijzonder groot. De onthulling van de beeldengroep van Patrick Van Craenenbroeck gebeurde met meer dan een uur vertraging.

Topartikels editie Ninove-Dender