Rantour neemt nieuwe spelersbus RSCA in gebruik (+ video & foto's)

Sporting Club Anderlecht en de Affligemse autocartouroperator Rantour stelden vanmiddag de gloednieuwe teamcoach van RSCA voor, een luxueus vijfsterrenjuweeltje van Setra.

De vorige spelersbus van Anderlecht, eveneens van Rantour, was zeven jaar oud. “Die was zeker niet versleten, maar dat is de normale fiscale afschrijftermijn voor dergelijk rollend materieel”, zegt Kurt Rollier, zaakvoerder van het bus- en reisbedrijf.

Blikvanger van de bus is zonder twijfel het panoramisch dak van anderhalve meter breed. De autocar werd uitgerust met 36 lederen relaxfauteuils met extra beenruimte en heeft drie LCD-schermen, individuele USB poorten en 220 v stopcontacten aan elke zetel, wi-fi en digitale TV-ontvangst aan boord.

Er is een ingebouwde kitchenette en achteraan een salon waar de spelers een potje kunnen kaarten.

Rantour is sinds 1999 de vaste vervoerspartner van RSC Anderlecht. Al even lang is Michael Ruysseveldt de vaste chauffeur van de Anderlecht-bus. “De bus wordt 90 procent van de tijd gebruikt door Anderlecht. Hij rijdt wekelijks twee tot drie dagen voor de club, afhankelijk van de matchen. Alle verplaatsingen binnen de 200 kilometer gebeuren met de bus, maar een verplaatsing naar Parijs bijvoorbeeld doen de spelers met de TGV. Dan rijdt de bus leeg naar Parijs”, aldus Rollier.

Rantour is sinds 2007 ook de vaste vervoerspartner van de Belgische Voetbalbond. Drie jaar geleden kregen de Rode Duivels een nieuwe teamcoach.

Rantour beschikt over vijftien luxe-autocars en stelt veertig personen te werk. De firma vervoert jaarlijks ruim 200 000 passagiers naar meer dan vijftig bestemmingen in Europa, maar organiseert ook evenementen en VIP-vervoer.

New RSCA autocar !Nieuwe spelersbus voor paars-wit !Un nouveau bus pour le Sporting !

Geplaatst door RSC Anderlecht op vrijdag 15 januari 2016