Wit-Gele Kruis heeft lokale verpleegteams

Onlangs startte Wit-Gele Kruis zowel in Ninove-Zuid als in Ninove-Noord met een wijkteam. Wit-Gele Kruis team Ninove-Zuid telt 10 thuisverpleegkundigen en team Ninove-Noord bestaat uit 13 thuisverpleegkundigen. Zij staan voortaan in voor alle zorgaanvragen van jong en oud in de regio, ongeacht het ziekenfonds waarbij men is aangesloten.

Door in zelfsturende verpleegteams te werken, willen de vertrouwde verpleegkundigen n√≥g m√©√©r aandacht hebben voor alle zorgnoden, zowel van pati√ęnt als van mantelzorger (totaalzorg). De teams staan klaar voor iedereen. Dankzij een nauwe samenwerking met andere lokale zorgverleners helpen zij pati√ęnten en mantelzorgers in onze regio op weg met al hun zorgvragen, bv. gezinshulp, maaltijden aan huis, poetshulp, kinesitherapie, uitleendienst voor hulpmiddelen… Via hun tablet-pc met elektronisch verpleegdossier beschikt iedereen in het verpleegteam altijd over een actueel totaalbeeld van de pati√ęnt.

Topartikels editie Ninove-Dender