Trein met 700 reizigers drie uur stil na zelfmoord

Naar schatting zevenhonderd treinreizigers hebben donderdagavond bijna drie uur vastgezeten ter hoogte van Teralfene (Affligem), na een zelfmoord op de spoorlijn 50A.

De rechtstreekse trein van 18.10 uur van Brussel naar Gent kwam rond 18.30 uur vast te staan aan de Kleinendries, nadat een vrouw de steile spoorwegtalud was opgeklauterd en door de trein werd gegrepen. De vrouw liet haar auto achter aan de brug in de Hopstraat.

De civiele bescherming van Liedekerke deelde water en koekjes uit aan de passagiers. In de dubbeldekkertrein stelden zich echter geen problemen omdat de airconditioning en de elektriciteit bleven werken.

De brandweerpost Asse kwam met de ladderwagen om het spoor bereikbaar te maken vanaf de straat. Eerst was het plan uit Gent een andere trein te laten komen en iedereen via een brugje tussen de treinstellen te laten overstappen, maar daar werd uiteindelijk van afgezien. Rond 21.20 uur mocht de trein doorrijden naar Gent.

Wie vragen heeft over zelfmoord kan bellen naar 1813 of via de website www.zelfmoord1813.be.