Gedaan met wildparkeren op site Van Lierde

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Van Lierde heeft vanaf 3 juni gevolgen voor het parkeren in en rond het bestaande rusthuis.

Vanaf 4 juni wordt de werf ingericht en afgesloten, waardoor enkel nog de voorzijde van het rustoord bereikbaar is voor bepaalde diensten. Op 3 juni worden op de werfzone, achter het bestaande rusthuis, al sleuven getrokken voor de ondergrondse leidingen.

‘De site van het rusthuis kan vanaf dan in geen geval nog worden gebruikt als parking voor de bezoekers van bijvoorbeeld de school of de kerk’, zegt burgemeester Walter De Donder (LB). ‘Momenteel wordt die (toekomstige) werfzone vaak gebruikt voor wildparkeren, vooral bij begrafenissen of op het einde van de schooldag. Dat werd steeds stilzwijgend getolereerd, maar nu de werf van start gaat is dat volledig uitgesloten.’

De gemeente richt deze week aan de voorzijde van het rusthuis een parking in enkel voor hulpdiensten, dokters en personen met een handicap. Voor het personeel van Van Lierde wordt in de Kruisweg een kleine parking voorzien, op grond van het OCMW.

Aan het poorteffect aan de Sint-Vincentiusschool in de Bellestraat komt een voorrang voor het verkeer dat het dorp verlaat. Totnogtoe was daar geen voorrangsregel. Het bestuur wil hiermee bereiken dat de snelheidsbeperking tot 30 km per uur in de schoolomgeving beter wordt nageleefd.

De aannemer kan de werf bereiken via de Kasteelstraat. Hij belooft zo weinig mogelijk leveringen bij begin en einde van de schooltijd.

De parking aan de kerk blijft toegankelijk voor het publiek. In de buurt is er ook parkeergelegenheid aan het jeugdhuis Avilo, aan De Patro en – bij droog weer – op het hoekperceel van de Pastorijweg en de Kruisweg.

In de toekomst – na de tweede fase van het bouwproject eind 2017 – komt er langs de kant van de Bellestraat een parking voor 70 voertuigen.