Burgemeesters starten Toekomstforum Halle-Vilvoorde

De burgemeesters van de 35 gemeenten van Halle-Vilvoorde gaven woensdag in Zellk het startschot voor het ‚ÄėToekomstforum Halle-Vilvoorde‚Äô, samen met Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor de Rand, de gedeputeerden van de provincie Vlaams-Brabant en het intergemeentelijk samenwerkingsverband Haviland.

Het forum bouwt voort op het burgemeestersoverleg dat jarenlang mee ijverde voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.

Het wil zich nu op een structurele manier concentreren op thema’s en problemen die de hele regio Halle-Vilvoorde aanbelangen, zoals mobiliteit, welzijn en zorg, werk en toerisme, duurzaamheid, integrale veiligheid, integrale aanpak rond verstedelijking, ruimtelijke ordening, onderwijscapaciteit, stimuleren van het Nederlands en de integratie, landschapsontwikkeling, huisvesting en de samenwerking met Brussel.

Het Toekomstforum Halle-Vilvoorde wordt geleid door een stuurgroep die, naast adviserende leden, werd samengesteld uit 9 burgemeesters. Voorzitter wordt de Liedekerkse burgemeester Luc Wynant (CD&V), met Luc Deconinck (N-VA), Ingrid Holemans (Open VLD) en Hans Bonte (SP.A) als ondervoorzitters.

Op de eerste bijeenkomst van de stuurgroep op 11 maart zullen de prioritaire thema’s worden vastgelegd.

Daarbij wordt gedacht aan een viertal themawerkgroepen waaraan ook het middenveld, de bedrijfswereld en overheidsinstellingen meewerken.

Topartikels bij Goeiedag.be