Brandweerzone Vlaams-Brabant West start op 1 januari

De nieuwe brandweerzone Vlaams-Brabant West gaat effectief van start op 1 januari 2015. Dat besliste de prezoneraad, bestaande uit alle burgemeesters van Halle-Vilvoorde, tijdens een bijeenkomst deze voormiddag in het stadhuis van Vilvoorde. 

Tijdens een syndicale actie voorafgaand aan deze bijeenkomst uitten tal van brandweermedewerkers hun ongenoegen en ongerustheid.

De prezoneraad nam tijdens een onderhoud met personeelsvertegenwoordigers kennis van de eisenbundel van de vakbonden.

De prezoneraad heeft veel begrip voor de ongerustheid, de onzekerheden en de onduidelijkheid bij het personeel. Ook de prezoneraad zelf kampt met tal van onbekende elementen, niet in het minst omtrent de kostprijs van de brandweerhervorming.

Voor de burgemeesters is een goede dienstverlening ten aanzien van de burgers cruciaal. Het is daarom noodzakelijk dat er zo snel mogelijk duidelijkheid wordt gebracht.

Mede om die reden besliste de prezoneraad om de start van de nieuwe brandweerzone niet uit te stellen en vanaf 1 januari 2015 effectief van start te gaan.

Op dat moment worden de zeven verschillende brandweerkorpsen – Asse, Halle, Lennik, Londerzeel, Opwijk, Vilvoorde en Zaventem – geïntegreerd tot één juridische structuur.

De prezoneraad besliste eveneens om tijdens de komende weken een versnelling hoger te schakelen en extra sociaal overleg te voorzien teneinde een maximum aantal beslissingen te kunnen nemen vóór Nieuwjaar.

Tot slot besliste de prezoneraad unaniem tot de aanstelling van Bert Heylen als zonecommandant voor de nieuwe brandweerzone.

Deze aanstelling gaat in op 1 januari 2015.

brandweerprotest vilvoorde 1

Topartikels bij Goeiedag.be