Teralfene hangt vier dagen de ‘Zot’ uit

De gemeente Affligem lanceert voor het tweede jaar een gezamenlijke affiche voor de Zotfeesten in Teralfene. De vierdaagse dorpskermis, dit jaar van vrijdag 5 tot en met maandag 8 september, wordt gedragen door een heleboel verenigingen.

De Leeuwkens verzorgen de vrijdagavond met ’t Leeuwenhart Rockt en de scouts Ter Alwina nemen de zaterdag voor hun rekening met barbecue en optredens en in de namiddag de kinderrommelmarkt door de Gezinsbond.

De fanfare Sint-Cecilia vult de zondag met de kioskoptredens en ’s avonds de traditionele verkoop van de Zotskap. Op maandag speelt de kermis zich af in en rond café De Boereschuur in de Daalstraat, met als uitsmijter – letterlijk – op maandagavond de Sakosjenworp vanop het cafébalkon.

Ook de boerenmarkt op vrijdagnamiddag wordt voor het eerst betrokken in de Zotfeesten. De openingsreceptie wordt aangeboden tijdens de markt, met een nieuwe, lichtere versie van het bier ‘Zot van Teralfene’.

Nieuw dit jaar, op zaterdag en zondag tussen 14 en 18 uur, is de tentoonstelling Retro Teralfene aan de pastorie, ten voordele van de vrije school Sint-Jan.

Die bestaat uit een wandeling achter de pastorie, met oude foto’s op grote kaders en een montage van oud filmmateriaal. Retro Teralfene vormt de aanloop naar 40 jaar ‘Zotfiësten’, dat in 2018 wordt gevierd.

Het beeld de Zotskap van kunstenaar Patrick Van Craenenbreoeck krijgt dan in het brons een centrale plaats onder de kerktoren van Teralfene. 

Het gedetailleerde programma van de Zotfeesten vind je hier.