Deel Hekelgem opnieuw zonder drinkwater

Enkele straten in de Affligemse deelgemeente Hekelgem kampten woensdag opnieuw met een lage waterdruk en vervuild leidingwater, na een nieuw incident tijdens wegwerkzaamheden in de Hekelgemstraat, op grondgebied Erembodegem (Aalst).

De aannemer beschadigde woensdagvoormiddag, net als vorige week donderdag trouwens, de waterleiding. 

Onder meer de Langestraat en aanpalende zijstraten zoals de Noenweideweg, de Boekhoutstraat en de wijk De Mattein, moesten het urenlang stellen met een lage waterdruk en/of bruin leidingwater.

Het gaat nu al om het derde gelijkaardige incident in nauwelijks enkele weken.

Burgemeester Walter De Donder (LB) dringt er op aan dat de aannemers wat meer voorzichtigheid aan de dag leggen bij het uitvoeren van de grondwerken en dat de bewoners ook bij incidenten op de hoogte worden gebracht.