Teralfene wordt decor in nieuwe kortfilm Thijs De Block (+ foto's)

In het centrum van Teralfene was er donderdag een grote set voor de opnames van een reeks fragmenten voor de kortfilm ‘In de naam van de kater’ van de jonge filmmaker Thijs De Block uit Vilvoorde. De hoofdrol wordt vertolkt door Flor Decleir, zoon van Jan Decleir.

De set, met zowat dertig spelers en technici, bevond zich aan het oud-gemeentehuis en het vroegere café Centrum. Tijdens de opnamen werd het verkeer stilgelegd in de Driesstraat.

Het oude café Centrum wordt binnen enkele weken definitief afgebroken. Er mocht dus voor de film binnenin al een en ander worden gesloopt. De meeste overige locaties in de film bevinden zich in Gooik, onder de meer de Woestijnkapel.

De kortfilm gaat over een rondreizende accordeonist, Abraham, door een slaperig plattelandsdorp trekt met een schaap en een immense kater. 

Op zoek naar het café waar hij moet optreden ontmoet hij een priester, een houthakker en een cafébazin. Onder het oog van een naderende storm brengt de losbandige Abraham verlichting op hun pad.

De jonge filmmaker kreeg de inspiratie voor de locatie van de Affligemse kunstenaar Frank Van Alfene, die vorig jaar in de kerk van Teralfene zijn eerste editie hield van ‘de Nacht van de kleine zonde’ met een nacht lang kortfilms. 

Op 30 april komt er een tweede editie van deze Nacht aan, dit keer in het teken van kunstfotografie.

Foto’s: Jacky Delcour