Eindelijk groen licht voor renovatie station Vilvoorde

De Vlaamse regering gaf op 24 februari haar goedkeuring voor de renovatievergunning van het station van Vilvoorde. Dat vernam het stadsbestuur van Vilvoorde.

De vergunning liet lang op zich laten wachten omwille van enkele noodzakelijke technische aanpassingen om tot een algehele opwaardering van de stationsomgeving te kunnen komen.

De vergunning voorziet in een grondige facelift en modernisering van de perrons, het toegankelijk maken voor mensen met een handicap en een brede onderdoorgang die de voorkant met de achterkant van het station verbindt.

Infrabel liet al weten dat ze het investeringsbudget, dat voor 2018 was ingeschreven, naar voor zal schuiven, zodat de renovatiewerken wellicht al begin juni, kunnen worden aangevat.

Om het station op een veilige manier open te laten tijdens de renovatie worden de werken gespreid over een periode van 6 jaar.

Het stadsbestuur reageert alvast verheugd dat het dossier eindelijk is gedeblokkeerd.

‘Na jarenlang aandringen kan het tot op de draad versleten stationscomplex best zo snel mogelijk grondig worden aangepakt. Liever morgen dan overmorgen’, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A).

‘We zullen nog wel beroep moeten doen op het geduld van de pendelaar vooraleer gebruiksvriendelijke perrons echt een feit zijn.’

Het stadsbestuur neemt zich voor om voorafgaand aan de effectieve start van de werken samen met de NMBS en Infrabel de gebruikers grondig te informeren.