Jo De Ro krijgt derde plaats, Irina De Knop lijstduwer bij Open VLD

Het Provinciaal Comité van Open VLD legde zaterdag de Vlaams Brabantse lijsten vast voor de verkiezingen van 25 mei.

Opmerkelijk is dat – in de Goeiedag-regio – op de lijst voor het Vlaams Parlement de Vilvoordse schepen en parlementslid Jo De Ro de derde plaats afsnoept van de Lennikse burgemeester en parlementslid Irina De Knop.

In 2009 kreeg De Knop nog de derde plaats en was De Ro eerste opvolger. Nu moet De Knop haar zitje in het Vlaams Parlement als lijstduwer verdedigen en dat wordt erg moeilijk. Open VLD heeft in Vlaams-Brabant vier zetels te verdedigen.

De andere effectieve kandidaten voor het Vlaams parlement uit de Goeiedag-regio: Tim Herzeel (Affligem) op 6, Karla Muylaert (Roosdaal) op 7, Peter Beerens (Opwijk) op 10, Filip Moons (Dilbeek) op 15 en Hilde Van Overstraete (Ternat) op 16.

Bij de opvolgers vinden we Yoeri Vastersavendts (Asse) op 2, Chantal Denuit (Ternat) op 7, Samira Akhtar (Grimbergen) op 9, Thomas De Mey (Vilvoorde) op 11 en burgemeester Eddie De Block (Merchtem) op 16.

Kamerlijst

Op de lijst voor de Kamer, zoals al bekend getrokken door boegbeeld Maggie De Block (Merchtem) en geduwd door Michel Verschueren (Grimbergen), valt enkel op dat Dirk Janssens (Dilbeek) de plaats krijgt van eerste opvolger. Als De Block opnieuw in de regering komt, is Janssens meteen ook zeker van zijn zitje in de Kamer.

Jill Rollier (Affligem) op 10, Annick De Schouwer (Grimbergen) op 11, Filip Van Ginderdeuren (Lennik) op 14 en als lijstduwer Michel Verschueren.

Bij de opvolgers voor de Kamer vinden we nog Kathleen D’Herde (Sint-Pieters-Leeuw) op 4 en Walter Zelderloo (Dilbeek) als lijstduwer op 9.

Topartikels bij Goeiedag.be