Groen vervolledigt Vlaams-Brabantse kandidatenlijsten

Ook Groen is in Vlaams-Brabant rond met zijn kandidatenlijsten voor de verkiezingen van 25 mei. In december werd al beslist dat voor het Vlaams Parlement de Grimbergse schepen van Leefmilieu Eddie Boelens de derde effectieve kandidaat wordt.

De Vlaamse lijsttrekker – en momenteel ook de enige groene Vlaams-Brabantse verkozene in het Vlaams Parlement – is Hermes Sanctorum (Lubbeek).

Uit de Goeiedag-regio wordt de Vlaamse lijst nu verder aangevuld door Edward Van Keer (Asse) op 5, Mia Casteels (Sint-Pieters-Leeuw) op 16, Magda Van Stevens (Vilvoorde) op 18 en schepen Karel De Ridder (Dilbeek) op 19.

Bij de opvolgers vinden we Esma Afrahte (Sint-Pieters-Leeuw) op 5, Piet De Bisschop (Affligem) op 9 en Patrick Gillis (Opwijk) op 13.

Kamer

Op de federale lijst van Groen, getrokken door Anne Dedry, staat – zoals al eerder bekend – Kathleen De Ridder uit Roosdaal op de derde plaats.

Andere kandidaten uit de Goeiedag-regio worden Leticia Sere (Meise) op 5, Cynthia Aslanian (Grimbergen) op 7, Bart Saerens (Merchtem) op 8 en Jenny Sleeuwaegen (Sint-Pieters-Leeuw) op 11.

Jasper De Jonge (Dilbeek) duikt op als vijfde opvolger.

Tot slot vermelden we nog dat de Vilvoordse schepen Francine De Prins de achtste plaats krijgt op de Europese lijst van Groen.

Topartikels bij Goeiedag.be