Inbrekers blijven actief in Asse en Opwijk

De politie Amow had het de voorbije dagen opnieuw druk met vaststellingen van inbraken in Asse en Opwijk. Voor beide gemeenten samen ging het om twaalf feiten. Een overzicht:

 • In de Tuinwijk in Asse was donderdag een gaatjesboorder aan het werk. Hij geraakte in een woning maar er is niets gestolen.
 • Een winkeldief, met Roemeense nationaliteit, liep donderdag tegen sluitingstijd tegen de lamp in de Colruyt in Asse toen hij stiekem blikjes bier en chocoladerepen wilde stelen. Na verhoor mocht hij vrijuit gaan.
 • In de Hulst in Opwijk werden donderdag inbraken vastgesteld in twee aanpalende woningen. In de beide gevallen werd een raam opengebroken. In de eerste zijn juwelen en een iPad gestolen, in de andere woning waren de bewoners afwezig en moet de buit nog worden nagegaan.
 • Op de Steenweg op Dendermonde in Opwijk werd vrijdag een woninginbraak vastgesteld. De dader(s) geraakte(n) binnen via de voordeur. Er is een smartphone gestolen.
 • Een woning aan de Lierput in Kobbegem kreeg via de tuin inbrekers over de vloer. De volledige woning werd doorzocht. De juiste omvang van de diefstal is nog niet gekend.
 • In de Begoniastraat, in de wijk Marlier in Asse, werden vrijdag bij een woninginbraak juwelen, uurwerken, geld en een laptop gestolen. De daders konden via het dak van een achterbouw een raam op de eerste verdieping openbreken.
 • Een bewoner uit de Mollestraat in Asse, die vrijdag rond 16 uur zijn woning had verlaten, stelde bij zijn thuiskomst rond middernacht vast dat er was ingebroken via het raam van de slaapkamer achteraan. Wat er gestolen is moet nog nagegaan worden.
 • In de Potteel in Asse werd zaterdag ingebroken in een woning. Een dubbel sluitend raam aan de woonruimte werd opengebroken. De woning werd doorzocht. De buit is nog niet gekend.
 • In de Prieelstraat in Asse probeerde zaterdagnacht een inbreker de voordeur van café De Post te forceren. De camerabeelden tonen een man van ongeveer 1,80 meter, 40 à 45 jaar, normaal tot struis gebouwd. Hij droeg een Michelinjas en had vermoedelijk een panty over het hoofd. Hij geraakte niet binnen.
 • Op het Muurveld in Asse werd zaterdagnacht een voordeur geforceerd. De dader(s) geraakte(n) binnen, maar er is niets gestolen.
 • In de Klokjesbloemstraat in Zellik was er in dezelfde nacht een gelijkaardige inbraak. Daar werd een laptop, een digitale camera en 150 euro cash gestolen.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk