Burgemeesters Asse, Roosdaal en Grimbergen versterken CD&V-lijsten

CD&V maakte zondagnamiddag in Leuven de definitieve lijsten voor Vlaams-Brabant bekend voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 25 mei.

Begin januari was al bekendgemaakt dat Peter Van Rompuy de lijst voor het Vlaams Parlement zou trekken, met – uit de Goeiedag-regio – burgemeesters Michel Doomst (Gooik) en Walter De Donder respectievelijk op 3 en strijdplaats 5.

Nieuwe namen op de lijst uit onze regio zijn schepen Jef Vanderoost (Dilbeek) op 7, gemeenteraadslid en bloemiste Mieke Abbeloos (Merchtem) op 15 en schepen Micheline De Mol (Asse) op 16.

Bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement krijgt Trui Olbrechts (Grimbergen) plaats 2, Bart Keymolen (Sint-Pieters-Leeuw) plaats 3, Dirk De Roeck (Ternat) plaats 5, Jan Piqueur (Vilvoorde) plaats 7, Jeroen Eenens (Opwijk) plaats 11 en Tracy Bibo-Tansia (Liedekerke) plaats 12.

De Vlaams-Brabantse CD&V-lijst voor de Kamer wordt zoals bekend getrokken door federaal minister van Financiën Koen Geens, gevolgd door Sonja Becq (Meise).

Burgemeester Christine Hemerijckx (Roosdaal) krijgt de vierde plaats en met schepen Heidi Elpers (Lennik) op 6 stuurt het Pajottenland nog een tweede CD&V-vrouw naar het federale verkiezingsfront.

Bij de effectieven staan ook de burgemeesters Marleen Mertens (Grimbergen) en Koen Van Elsen (Asse) op 13 en 14, voorafgaand aan lijstduwer en gedeputeerde Monique Swinnen.

Bij de opvolgers voor de Kamer krijgt Peter Van Kemseke (Vilvoorde) de tweede plaats.

Topartikels bij Goeiedag.be