Weggebruikers N208 vragen extra afslaglicht aan Mie Katoen

Steeds meer weggebruikers van de expresweg N208 dringen aan op een aanpassing van de verkeerslichten ter hoogte van Mie Katoen in Affligem.

Sinds de start van de werkzaamheden aan de Liedekerkse stationsomgeving is op de N208 in Liedekerke de afslag naar Teralfene afgesloten.

Veel weggebruikers van en naar Teralfene moeten nu de omweg volgen via de N208 en de Bellestraat.

Tijdens de spits is het echter behoorlijk lang aanschuiven geworden om aan het kruispunt linksaf te kunnen slaan naar de Bellestraat. Wachttijden van tien tot twintig minuten zijn er niet ongewoon.

De lichten staan momenteel zo ingesteld dat per beurt slechts een handvol voertuigen de afslag kan maken.

Om wat tijd te winnen maken steeds meer weggebruikers intussen zelfs de lusbeweging ter hoogte van de Molenstraat, waarbij ze dus twee keer de brug van het op- en afrittencomplex moeten kruisen.

Moeilijke verkeersafwikkeling

In het verleden is vanuit Affligem al vaker de vraag gesteld om aan het kruispunt Mie Katoen een bijkomend afslaglicht te plaatsen voor het verkeer dat vanuit Liedekerke komt en richting Hekelgem/Teralfene moet.

Die vragen werden gesteld naar aanleiding van enkele zware verkeersongevallen. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant is daar niet voor te vinden, omdat dit de verkeersafwikkeling van de E40 te veel zou bemoeilijken.

Het afrittencomplex kan bovendien tijdens de avondspits al amper de verkeersstroom aan. Ook op de afritstrook van de E40 in Affligem staat daardoor vaak een file.

Debat op Facebook

De laatste dagen zwelt het debat over deze situatie behoorlijk aan op verschillende Facebook-groepen. Er werd intussen zelfs al een nieuwe groep opgericht om het probleem onder de aandacht te brengen: ‘Wij willen een pijl voor af te slaan naar Teralfene(rood/groen licht) als je van Liedekerke komt

De Liedekerkse schepen van Openbare Werken Dirk Lodewijk (SP.A) laat weten dat hij het probleem zal agenderen op de volgende werfvergadering over de Liedekerkse stationsomgeving.

‘De dienst AWV is hier bevoegd om in te grijpen. Zelf heb ik hiervoor al een jaar geleden gewaarschuwd dat dit kon gebeuren’, stelt Lodewijk. Ook Affligem zal de vraag aan AWV opnieuw herhalen.