Lijn 213 vanaf maandag weer door Teralfene

De buslijn 213 rijdt vanaf maandag 7 oktober terug door Teralfene. Sinds enkele weken wordt Teralfene niet of nauwelijks meer bediend door De Lijn als gevolg van de werken aan het station van Liedekerke.

Heel wat inwoners uit Teralfene maakten hun beklag dat de schoolgaande kinderen niet langer met de bus naar Aalst konden rijden. Burgemeester Walter De Donder (LB) vroeg daarom een onderhoud met De Lijn.

Tijdelijke oplossing

Het gesprek van deze namiddag zorgde voor witte rook: vanaf maandag neemt de bus richting Aalst vanaf het station in Liedekerke de N208 en doet dan via de Bellestraat Teralfene aan via de Petterstraat, Potaardestraat, Daalstraat en Achterdaalstraat en zo naar Aalst.

Haltes voor de lijn 213 worden voorzien in de Potaardestraat aan de kerk Sint-Jan, in de Daalstraat en aan ’t Rieselke.

Het gaat om een tijdelijke oplossing die na een tijdje wordt geëvalueerd en waar, indien mogelijk, een vaste route van zal gemaakt worden.