Eindelijk speelweide voor scouts Ter Alwina

Burgemeester Walter De Donder (CD&V) ondertekende namens de gemeente Affligem de aankoopakte voor een perceel van iets meer dan vier are naast het scoutslokaal en de winterkapel. De grond wordt een speelweide voor de scouts Ter Alwina.

Bijkomend werd de akte ondertekend met de buurman de heer Timmermans tot aankoop van een perceeltje grond van 7,99 m². Dit zorgt er voor dat de scoutslokalen voortaan te bereiken zijn voor de brandweer en voor vrachtwagens om te laden en lossen.

De aankoop sleepte al enkele jaren aan, deels omwille van oude bouwovertredingen die eerst moesten worden geregulariseerd.

Wachten op curator

‘In een volgende fase koopt de gemeente een bijkomend perceel grond van bijna vier are, net naast de recent aangekochte grond’, aldus burgemeester De Donder. ‘Bedoeling is dat op die manier de scouts pal in het centrum van Teralfene voldoende ruimte krijgen om te spelen. We hopen dat de curator nu snel overgaat tot verkoop, zoals eerder door de gemeente beslist.’

De gemeente zal eerst nog de bestaande vijver dempen, een afsluiting voorzien en een inrit vrijmaken ten behoeve van de scouts. ‘Eindelijk kunnen de scouts er zeker van zijn dat ze op hun vertrouwde stek kunnen blijven. De scouts hebben van oudsher een plaats in het centrum van Teralfene en dat is ook de plaats waar ze thuis horen.’