Politie Amow gaat digitaal flitsen in 2014

De politie Amow (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) koopt volgend jaar een digitale flitscamera. Momenteel heeft het korps enkel een analoge flitser met filmrolletjes. De nieuwe camera kost 54.000 euro.

De politie Amow investeert in 2014 overigens voor 309.000 euro, een stuk meer dan de voorbije jaren. Zo wordt 65.000 euro gereserveerd voor de hoognodige reparatie van het dak van het hoofdcommissariaat in Mollem.

Voor de aankoop van drie nieuwe wagens wordt 124.000 euro opzij gezet en er gaat 42.000 euro naar informaticamateriaal.

Het gewone budget van de politie wordt in 2014 geraamd op 12,11 miljoen euro ontvangsten en 12,46 miljoen euro uitgaven. 85 procent van dat bedrag gaat naar loonkosten.

In de praktijk valt de negatieve balans wellicht nog mee, want Amow heeft het al enkele jaren erg moeilijk om de (budgettair) geplande aanwervingen effectief ingevuld te krijgen.

Personeelskosten stijgen

Voor de meerjarenplanning wordt rekening gehouden met een gemiddelde stijging van de gemeentelijke dotatie met 3,5 procent.

Vooral de personeelskosten en de patronale lasten stijgen tegen 2019 elk met een miljoen. Bovendien blijkt dat oudere politiemensen de laatste jaren minder snel met pensioen gaan. Voor de expertise van het korps is dat een goede zaak, maar financieel weegt dat zwaarder.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...