Busverkeer zwaar verstoord in Noordrand en Pajottenland

Een stakingsactie verstoort vanochtend het busverkeer in delen van Vlaams-Brabant. In de Noordrand, het Pajottenland en de Witloofstreek is zowat de helft van de bussen niet uitgereden. Ook op een aantal schoollijnen in deze regio’s is er zware hinder.

  • In de zuidelijke rand van Brussel is de impact van de actie beperkt, in de rest van de provincie rijden de bussen vrijwel normaal. De directie van De Lijn Vlaams-Brabant betreurt de staking en de impact ervan op de reizigers.
  • In de omgeving van Haacht en de Witloofstreek is de hinder het grootst. Daar is op dit moment goed de helft van de bussen binnen gebleven. Onder meer op de as Keerbergen-Haacht-Brussel is het busverkeer zwaar verstoord.
  • Ook in de Noordrand is ongeveer de helft van de diensten weggevallen. Daar zijn onder meer de assen Grimbergen-Brussel, Meise-Brussel en Wemmel-Brussel zwaar getroffen, net als enkele schoollijnen.
  • In het Pajottenland zijn vanmorgen vier op de tien bussen niet uitgereden. De zwaarste hinder is er op de as Ninove-Dilbeek-Brussel. In de zuidelijke rand van Brussel is de hinder dan weer beperkt.
  • In de Druivenstreek, het Hageland en de regio Leuven verloopt het busverkeer vrijwel tot volledig normaal.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de lijst met niet-gereden ritten. Daarnaast is De LijnInfo bereikbaar op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Topartikels bij Goeiedag.be