Inwoners Denderleeuw zwemmen goedkoper in Liedekerke

Inwoners van Denderleeuw kunnen vanaf 1 januari 2017 aan een voordeeltarief zwemmen in het zwembad van Liedekerke.

Liedekerke heeft al langer een soortgelijke overeenkomst met Affligem en Ternat, waarbij de inwoners per zwembeurt 3 euro betalen in plaats van 4 euro voor volwassenen en 1,50 euro in plaats van 2 euro voor kinderen onder 12 jaar en mindervaliden.

Omdat het aantal Denderleeuwse zwemmers geschat wordt op 20 procent van het totale aantal zwembeurten, gingen beide gemeentebesturen rond de tafel zitten. Denderleeuw zal nu het verschil per zwembeurt (één euro per volwassene en een halve euro per kind) bijpassen.

Vanaf volgend jaar krijgen de scholen van Denderleeuw ook voorrang bij de toekenning van de zwemuren en de banen in het zwembad, maar de overeenkomst houdt geen financieel voordeel in voor de scholen.

Omgekeerd kunnen inwoners en verenigingen van Liedekerke vanaf 1 januari ook gebruik maken van sportzaal Ottoy in Denderleeuw en dit aan dezelfde voordeeltarieven als de inwoners van Denderleeuw.

(Foto: Johnny De Saedeleer)

Topartikels editie Ninove-Dender