Dwarsligger op de Dender

Vanaf april 2017 is Aalst opnieuw een kunstwerk rijker. Geen sculptuur om enkel naar te kijken, maar wel een fameuze constructie óp de Dender om over te wandelen, samen te komen, bijzondere plekjes langs de Dender te ontdekken en Aalst op een andere manier te bekijken. Kostprijs 120.000 euro.

Met de Dwarsligger krijgt Aalst er een ontmoetingsplek bij. Het kunstwerk kan immers op verschillende locaties aanmeren langs de oever én kan tijdens evenementen echt gaan dwars liggen op de Dender.

De stad Aalst en Netwerk / Centrum voor Hedendaagse kunst gingen een samenwerking aan om kunst te integreren aan het water. Er werd een beroep gedaan op de Nederlandse kunstenaarsgroep Observatorium, die is gespecialiseerd in het verbinden van kunst, landschap en maatschappij.

De Dwarsligger wordt een buitengewone drijvende constructie op het water die bij momenten letterlijk kan dwarsliggen en zo linker- en rechteroever verbindt.

Op die momenten fungeert het kunstwerk als ontmoetingsplek: om samen te komen, de oversteek te maken en feest te vieren. Dé ideale manier om bijzondere plekjes in de Denderzone te leren kennen.