Dennis is de nieuwe prins Carnaval van Aalst

Dennis is de nieuwe prins Carnaval van Aalst. Hij won in een afgeladen Florahal de spannende verkiezingsavond met een historisch klein verschil van amper vier punten van Christophe, alias de Cali.

Zowel in de kennisproef als in het sms’en¬†haalden beide kandidaten een gelijke score, zodat¬†de juryscore voor¬†het showgedeelte uiteindelijk de doorslag gaf. De jury gaf Dennis De Wolf 217 punten (omgerekend 434) en Christophe Corthals 215 punten (omgerekend 430).

Het is 19 jaar geleden dat het verschil tussen de twee kandidaten zo klein was. In 1997 bedroeg het verschil zeven punten.

Christophe nam zijn verlies alvast heel sportief op. Hij kondigde tegelijk aan dat hij nooit meer zal kandideren naar de titel van prins, maar ook dat hij nog dit jaar gaat trouwen met zijn vriendin Wendy.

Net voor de bekendmaking nam prins Joe afscheid van zijn geweldig carnavalsjaar. Als afscheidscadeau kreeg hij een replica van de scepter van de stad. Joe maakte tot slot bekend dat hij zich aansluit bij de Prinsencaemere.

(Beelden: live-uitzending AVP)