De Gucht wil beschermd statuut voor oorlogswezen

Gemeenteraadslid Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) uit Aalst wil het leed van de slachtoffers van mogelijk nieuwe aanslagen verzachten.

“Uiteraard moeten we er nu in de eerste plaats alles aan doen om nieuwe aanslagen te vermijden. Maar indien het kwaad toch zou geschieden, moeten we ook al durven denken hoe we het leed van eventuele toekomstige slachtoffers kunnen verzachten. Daarom pleit ik voor de uitbreiding van het beschermd statuut van erkende oorlogswezen. Ten eerste door het te verbreden. Vandaag geldt dit statuut enkel voor kinderen van militairen”.

De Gucht vindt dat ook kinderen van burgerslachtoffers onder dit statuut moeten vallen.

“En we moeten het verdiepen. Door een uitgebreider pakket aan ondersteuning te voorzien. Gaande van de kosten voor onderwijs en opvoeding tot de vrijstelling van successierechten. Wij moeten als samenleving de kinderen van slachtoffers opvangen”.