Wordt het op 8 augustus Antwerp-Eendracht Aalst?

Na de uitspraak van de rechter in kortgeding wordt iedereen wakker en kijkt iedereen naar de toekomst. Voor Eendracht zou de competitie dus al starten op 8 augustus.

FC Antwerp is de eerste speeldag vrij, logisch dus dat die speeldag wordt ingevuld tegen Eendracht. Maar is de ploeg dan al klaar?

Mogelijks wordt een schadevergoeding gevraagd aan de bond want niet alleen moet het nu allemaal holderdebolder worden voorbereid, Eendracht is ook spelers kwijt die wel waren gebleven indien de ploeg uitkwam in tweede klasse.

Ook op de Bosuil wordt afgewacht. Momenteel zijn er amper 17 ploegen in tweede klasse, maar door de uitspraak van het kortgeding in de rechtbank van Dendermonde zou Eendracht Aalst vooralsnog toch aansluiten op dat niveau.

Beroep

De Belgische Voetbalbond KBVB kondigt intussen aan dat het in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank eerder deze week.

De Voetbalbond hoopt dat er tegen 8 augustus, de start van de competitie, een uitspraak is. Het beroep is niet opschortend, wat zou betekenen dat Aalst in tweede klasse mag starten.