Den hof af !

Onder de noemer ‘Den hof af!’, een organisatie van de stad Ninove in samenwerking met Vormingsplus Vlaamse Ardennen-Dender en met steun van Erfgoedcel Denderland, gaat de dienst Cultuur op zoek naar verhalen over ontspannen, uitgaan en liefde.

Het project ‘Den hof af’ werd eerder al voorgesteld op de Erfgoeddag van 26 april 2015 in WZC Klateringen. Het is een verhalenproject met en voor mensen van verschillende leeftijden, interesses en achtergronden. De komende maanden wil men de schatkist verder aanvullen met herinneringen over jong zijn in Ninove en haar deelgemeenten, vroeger en vandaag. Door de persoonlijke herinneringen over liefde, vrijen en trouwen wil men Ninove op een andere manier ‘in kaart’ brengen en wordt de stad het decor van het persoonlijke leven van haar inwoners. Op de Erfgoeddag van 24 april 2016 presenteren de initiatiefnemers het resultaat.

Concreet zoekt men verhalen, foto’s en andere ‘souvenirs’ over ontspannen, uitgaan en liefde, dorpskermissen en wijkfeesten, cafés en cinema’s, plekken om heerlijk verliefd en momenten om zalig dronken te worden. Dit mogen zowel verhalen en foto’s uit de oude doos zijn als uit het Facebooktijdperk.

Om de verhalen te verzamelen, zoekt ‘Den hof af’ vrijwilligers: mensen die een verhalentafeltje willen openklappen op kermissen, op markten, in jeugd- en rusthuizen en daar verhalen sprokkelen van toevallige passanten. Maar evengoed mensen die hun vriend, dochter, nonkel of oma aan de mouw trekken en hun verhaal neerschrijven.

Heb jij zin om één of meerdere keren verhalen te sprokkelen aan het verhalentafeltje? Wil je een verhaal over ontspannen, uitgaan en liefde uit je eigen omgeving of familie met delen? Heb je foto’s of andere ‘souvenirs’ over dit onderwerp? Geef dan een seintje via cultuur@ninove.be.

Topartikels editie Ninove-Dender