Stadspark Aalst viert 100ste verjaardag

Het stadspark van Aalst is bijna een eeuw oud. Op 24 juli 2015 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat de aanleg van het stadspark officieel van start ging. Er komt een kleine tentoonstelling in het stadspark.

In volle oorlogsperiode tijdens de Duitse bezetting werden dankzij deze openbare werken onder leiding van schepen Désiré De Wolf honderden Aalsterse mannen tijdelijk uit de werkloosheid gehouden zodat ze in het levensonderhoud van hun gezin konden voorzien.

De plannen waren opgemaakt door de gekende tuinontwerper Louis-Julien Breydel. De laatste boom in het stadspark werd geplant op 29 maart 1916.

Vrijdag 24 juli opent de tentoonstelling om 19 uur met een rondleiding in het park door hoofd Groendienst Bart Backaert, gevolgd door het planten van een ‘herinneringsboom’.