Aalst spot met alles en iedereen

De 87ste Aalsterse carnavalstoet was een zonovergoten succes. Van een mogelijke terreudreiging was – mogelijk door de uitgebreide veiligheidsmaatregelen – geen sprake.

Kopstukken van verschillende politieke partijen waren naar Aalst gekomen om te zien hoe de Aalstenaars lachten met alles en iedereen: Islamitische Staat en Jejoen Bontinck, de overleden koninging Fabiola, de crisis in Griekenland, burgemeester Dozzje en schepen Ilse, roeit, geil en blaat en zowat alle anderen.

Verfijnde smaak, spitse intelligentie maar ook de meest platvloerse boersheid … alles had zijn plaats in een stoet die schier eindeloos door de straten van Aalst trok op weg naar de Grote Markt waar de burgemeester, Prins Joeri en, jawel, Keizer Kamiel hen opwachtten.

En voor één weekend lang, lag Oilst oan de ziej! Spoedig brengen wij u meer nieuws en vooral, meer beelden.