Werken doorsteek Nederwijk-Oost met Pamelstraat-Oost

Met enige vertraging door een extra grondstudie die werd uitgevoerd (aanwezigheid van veen in de grond), kunnen op maandag 16 februari 2015 de werken heropgestart worden die tot doel hebben een nieuwe veilige doorsteekweg te creëren tussen Nederwijk-Oost en Pamelstraat-Oost in het Beneden industriepark van Ninove.

In een gezamenlijke opdracht van Refresco, de stad Ninove en Aquafin zullen de werken uitgevoerd worden in drie fasen :

Fase 1: Aankoppeling op bestaande riolering in de straat (Nederwijk-Oost)

Deze fase start op 16 februari 2015 met voorbereidende werken binnen de domeinen van de firma’s Refresco en Verhoeven. Vanaf 24 februari 2015 wordt dan de rijweg over de volledige breedte  opgebroken en zal er geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn door de Nederwijk-Oost. Gedurende 3 à 4 weken worden er voorbereidende werken uitgevoerd, waarna de aansluiting van de riolering op het bestaande stelsel wordt aangesloten.. Nadat de aankoppelingen gerealiseerd zijn, zal de weg volledig hersteld worden. Gedurende deze werken zal de Nederwijk-Oost volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid langs de Pamelstraat-Oost en de Doorsteek. Op deze route én in de Nederwijk-Oost zal een parkeer- en stationeerverbod van kracht zijn.

 Fase 2: Riolering tussen gebouwen Refresco/Verhoeven en Pamelstraat-Oost

 In deze fase wordt de riolering aangelegd tussen de gebouwen van Refresco en Verhoeven. Tevens wordt ook de riolering in de Pamelstraat-Oost aangelegd. Hierbij wordt er één baanvak opgebroken. De Nederwijk-Oost zal op dat moment weer open zijn voor alle verkeer. Verdere details omtrent deze fase (zoals o.a. de verkeersafwikkeling) volgen later. Deze werken starten aansluitend op fase 1 en zullen afgerond zijn tegen bouwverlof juli 2015.

 Fase 3: Afkoppeling regenwater ter hoogte van de beek

 Deze fase zal starten in augustus 2015. Verdere details (zoals o.a. de verkeersafwikkeling) hierover worden later gecommuniceerd.

 Meer info ?

 Voor specifieke vragen over dit project kunt u terecht bij Refresco (gert.paesmans@refresco.be -054/31.95.95) en Marcel Nijs, uitvoerder van de werken (geert.debreuker@nijs-infra.be). Voor een actuele stand van zaken kan u ook terecht op de website van de Stad Ninove: www.ninove.be → Wegenwerken.

Topartikels editie Ninove-Dender