Voebalnieuws : Eerste zege voor Wim Moortgat

Op het veld van Robur Moerzeke leek Ninove met een 1-0 achterstand de rust in te gaan maar Standaert bracht de bordjes nog in evenwicht. Nadien kregen beide ploegen nog uitstekende kansen maar De Crick liet Ninove uiteindelijk zegevieren.

De Clercq bracht Drongen op 0-1 maar Appelterre reageerde gevat wat zich vertaalde in drie doelpunten van Schoukens en een treffer van Mbemba. Drongen kwam via Verbelen nog tot de 4-2 eindstand.In een gelijkopgaande match kwam Voorde op voorsprong maar Laarne-Kalken kwam snel gelijk via Schouppe en diezelfde Schouppe bracht de thuisploeg op 2-1. Moreels prikte de gelijkmaker binnen maar de bezoekers moesten zich gewonnen geven na een doelpunt van Ongena.

Boka United de sterkste in derby

Ternat verloor met het kleinste verschil op Averbode-Okselaar en ook KFC Strombeek keek lange tijd uit op een vierde nederlaag op rij maar Hendrickx zorgde 20 minuten voor tijd voor de 1-1. Luttele seconden voor affluiten nam Bram De Cat een afvallende bal prima op de slof en zorgde zo voor een moeizame zege. KFC Merchtem boekte een belangrijke zege. Wadin scoorde in minuut 65 met een subtiele lob de 1-0. Meteen genoeg voor een deugddoende overwinning.

In tweede provinciale C verloor koploper FC Borght met 1-0 van Kosova. Eerste achtervolger SK Leeuw kon niet optimaal profiteren van dat verlies. Herne kwam 1-0 voor en kort voor tijd kon Reubens de gelijkmaker binnenschieten. Zaterdagavond zette Boka United de derby tegen Groot Dilbeek naar haar hand en won verdiend met 1-3 na doelpunten van Van Herreweghe, Ysenbaert en Kums.

Efficiënt Meise

KFC Meise toonde zich tegen een pover EMI Essene bijzonder efficiënt en won verdiend met 0-3. Van Den Boeynants en Goovaerts scoorden voor de rust, Van Mulders gaf de zege in de slotfase nog wat meer glans. Relegem pakte op het veld van Humbeek de volle buit. Amanchar en Van De Voorde zette de bezoekers als snel op rozen, Peeters lukte de aansluitingstreffer. Nadien werd de gelijkmaker van Peeters afgekeurd voor buitenspel wat leidde tot heel wat protest. Net voor affluiten diende Vandevelde de thuisploeg de doodsteek toe.

Topartikels bij Goeiedag.be