OLV Ziekenhuis haalt banden aan met AZ Maria Middelares

Het OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove en AZ Maria Middelares Gent ondertekenden woensdag een kaderovereenkomst voor samenwerking.

Beide ziekenhuizen willen elkaar versterken door middelen en expertise samen te bundelen op een structurele en verankerende wijze.

Beide ziekenhuizen werkten onlangs al enkele keren samen. Zo werd tijdens de Week van het Hart het cardioQare project voorgesteld in de hartcentra van beide ziekenhuizen.

Het OLV Ziekenhuis en het AZ Maria Middelares bundelden ook al de krachten in het domein van de zeldzame tumoren met een complexe diagnose en behandelingsmethode.

De overeenkomst biedt een kader waarbinnen samenwerkingsprojecten in zorg en zorgondersteuning kunnen ontwikkeld worden, terwijl ze juridisch toch afzonderlijk blijven.

Beide ziekenhuizen behouden ook hun autonomie en respecteren de keuzevrijheid van de patiënt.

Op de foto zittend van links naar rechts: professor Patrick De Baets (ondervoorzitter raad van bestuur OLV), Paul Cooreman (voorzitter raad van bestuur OLV), Bernard Simoens, (voorzitter raad van bestuur AZMM), Zuster Beatrijs (bestuurder AZMM) – staande van links naar rechts: Marc Van Uytven (algemeen directeur OLV), dokter Eric Wyffels (medisch directeur OLV), dokter Ronny Goethals (medisch directeur AZMM) en professor Pascal Verdonck, (algemeen directeur AZMM).

Topartikels bij Goeiedag.be