Fietspad Aalst-Gijzegem wacht op beloofde verlichting

Het klonk als de goed nieuws show: een verlicht fietspad, alleen is dat nog altijd niet gerealiseerd. De Fietsersbond kan er niet mee om lachen. Er werd actie gevoerd.

‘Het fietspad tussen Aalst en Gijzegem ging worden ingericht met ledverlichting, een zegen voor de fietsers. Dat horen we nu al sinds het voorjaar. Een mooi initiatief waar we als belangenorganisatie uiteraard volledig achter staan! Maar hoe komt het dan dat de beloofde werken zo langzaam opschieten?’.

Bij wijze van symbolische actie vormde de Fietsersbond Aalst een menselijke ketting met fakkels om de aandacht te trekken op de traagheid en uitvoering van deze werken.

Initieel was het de bedoeling dat deze werken bij aanvang van het schooljaar reeds gerealiseerd zouden zijn door Eandis. Intussen zijn we half november en blijven de werken blijkbaar aanslepen zonder klaarblijkelijke reden.

Wereldprimeur

Schepen Ann Van de Steen reageerde intussen via Facebook op de actie van de Fietsersbond.

‘Philips lanceert voor dit project z’n nieuwste technologie. We hebben het hier over een wereldprimeur voor Aalst’, aldus de schepen.

‘Deze nieuwste technologie bracht echter ook een beetje vertraging met zich mee. Er zijn nog ongeveer 20 palen te plaatsen van de 129.  Deze zijn inmiddels geleverd en de plaatsing is bezig. Tegen half december zal het volledige fietspad verlicht zijn.’