Omgeving station Aalst wordt groene mobizone

De Aalstenaars die vlakbij het station wonen (± 500 meter) krijgen donderdag 25 september een gepersonaliseerde kaart met informatie over alle duurzame vervoersmiddelen in de buurt.

Bewoners van deze ‘Groene Mobizone’ kunnen ook gebruik maken van enkele voordelige formules om bv. Blue-bike, De Lijn, de trein,… eens te proberen.

Op deze manier leren omwonenden van de stationsomgeving het ruime aanbod aan alternatieve vervoersmiddelen (beter) kennen en worden ze aangemoedigd om het vaker te gebruiken. Deze actie loopt tot zondag 9 november 2014.

Stad Aalst en De Lijn werken samen voor meer duurzame mobiliteit.

‘Vanuit de stad Aalst geloven wij rotsvast in duurzame Mobiliteit. Het openbaar vervoer en de fiets zijn vaak een volwaardig alternatief voor de auto, zeker als het gaat om korte verplaatsingen. Om onze inwoners hiervan te overtuigen en aan te moedigen om meer gebruik te maken van deze milieuvriendelijke vervoersmiddelen slaan de stad Aalst en De Lijn de handen in mekaar’, zegt schepen Dylan Casaer, schepen van Mobiliteit.

‘Zo geeft de stad al enkele jaren een financiële tussenkomst bij lijnabonnementen. Jongeren met een Buzzy Pazz en Omnipas 60+ abonnees betalen hierdoor slechts de helft en gebruikers van een Omnipas betalen 60% van de reguliere prijs.’

‘De stad werkt daarnaast nauw samen met De Fietserij die verantwoordelijk is voor het fietspunt aan het station. Treinreizigers, pendelaars, scholieren en toeristen kunnen er terecht voor kleine fietsherstellingen of om een fiets te huren.’

‘De Fietserij staat er eveneens in voor het beheer van de Blue Bike fietsen. Tot slot heeft Cambio autodelen sedert enkele jaren een aanbod uitgebouwd in Aalst. Op loopafstand van het station zijn er 3 standplaatsen.’