Feestcheque moet horeca en verenigingen aanmoedigen om WK uit te zenden

Stad Vilvoorde ondersteunt horecazaken en verenigingen die de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK uitzenden met een feestcheque van 250 euro. Het stadsbestuur wil zo de beleving doortrekken naar de rest van de stad. Het Asiat Park werd namelijk eerder door de KBVB uitgekozen als locatie voor het officiële fandorp van de Rode Duivels.

“Supporteren voor onze Rode Duivels of eender welk ander land, doen mensen graag samen”, zegt schepen van Lokale Economie Didier Cortois (Open VLD). “Tijdens de winterperiode zijn de weergoden te weinig betrouwbaar om op een centraal plein in de stad een uitzending op groot scherm te organiseren. We hopen van ganser harte dat onze lokale horeca-uitbaters in groten getale zullen ingaan op deze oproep, zodat supporters toch optimaal kunnen genieten van de prestaties van onze Duivels enerzijds en de horecazaken van een aantal goedgevulde en drukke momenten anderzijds.”

“Het WK-gebeuren kan een belangrijke hefboom worden voor het verenigingsleven”, vervolgt Cultuurschepen Moad El Boudaati (Ovooruit). “Na de moeilijke corona-jaren en de huidige dure energieperiode willen we daarom onze clubs en verenigingen aanmoedigen om mensen bijeen te brengen”, aldus schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati.

Horeca-uitbaters en verenigingen die minstens de wedstrijden van de Rode Duivels integraal uitzenden en hun zaak versieren, kunnen hun feestcheque aanvragen via www.vilvoorde.be/feestchequeWK. De toegang moet gratis zijn. Deadline voor aanvragen is 7 november. Het WK voetbal in Qatar start op zondag 20 november.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise