Lene is nieuwe stadsambassadeur: “Vilvoordenaars mogen een beetje fierder zijn op hun stad”

Stad Vilvoorde kiest voor een Pjeirefretter ‘pur sang’ als nieuwe stadsambassadeur. Lene Bettens is een geboren en getogen Vilvoordse, actief in het medialandschap en oprichtster van de #fanvanvilvoorde. Met deze hashtag en verschillende acties, zowel online als offline, zet ze Vilvoorde positief in de kijker.

“#fanvanvilvoorde is ontstaan uit het idee dat de Vilvoordenaars wat meer fierheid mogen laten zien”, vertelt ze. “Op Facebook en Instagram heb ik een account waar mensen, fans van Vilvoorde, vanalles kunnen delen met de hashtag ‘fan van Vilvoorde’. Dat wordt dan opgepikt door mij en zo verspreid ik nog meer al het positieve dat achter Vilvoorde schuilgaat.”

Lene werd maandag door het college van burgemeester en schepenen als nieuwe stadsambassadeur plechtig inhuldigd tijdens een officieel moment op het stadhuis. De nieuwe stadsambassadeur ondertekende er het Gulden Boek en gaf toelichting bij welke invulling zij aan het ambassadeurschap wil geven. “Dit is voor mij echt uit de lucht komen vallen maar ik vind het wel een hele eer. Ik pak die titel met de twee handen aan en ga er echt ‘volle bak’ voor gaan. Ik ga dat met hart en ziel doen. Panklare initiatieven heb ik nog niet maar er zijn wel een paar ideeën waar ik op aan het broeden ben. Maar daar ga ik nog niks over lossen.. Dat is geheim (lacht).”

”Lene is een exponent van de positieve dynamiek in onze stad”, licht burgemeester Hans Bonte (Vooruit) toe. “Haar professioneel engagement en de mediawereld combineert ze sinds jaar en dag met een ongezien engagement om de positieve kanten van het Vilvoords stadsleven te belichten. Op die manier werkt ze ongevraagd en vrijwillig mee aan het fierheidsgevoel in onze stad. We hadden niet beter kunnen vinden.”

De stadsambassadeur ontvangt een bedrag van 1.000 euro dat besteed kan worden aan een eigen project of aan een goed doel dat ze een warm hart draagt. Daarnaast verzorgt de stadsambassadeur een jaar lang een rubriek in de Vilvoordse stadskrant. Tot slot wordt een stadsambassadeur uitgenodigd op officiële evenementen van de stad en promoten ze de stad zoveel als mogelijk.

Lene Bettens bevindt zich intussen in goed gezelschap. In 2017 beet Ish Ait Hamou de spits af als eerste stadsambassadeur. Hij werd in 2018 opgevolgd door de firma Ecoworks. Eind 2019 werd de titel van stadsambassadeur toegekend aan Kristien Bonneure en Lucas Vanclooster, later ging de titel postuum naar hun overleden zoon Frederik. In 2021 trok stad Vilvoorde volop de kaart van de sport en werd meerkampster Noor Vidts de vierde stadsambassadeur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise