Stroomloop viert tweede editie met toevoeging van wandeling, bar en kidsrun

Stroomloop – een initiatief van de scouts van Vilvoorde – is dit jaar op 23 april aan haar tweede editie toe. Met de toevoeging van een wandeling met luisterverhaal, de kidsrun en een bar belooft het opnieuw een schot in de roos te worden.

De versnipperde groene zones in de Brusselse rand met elkaar verbinden, dat is het opzet van de trail die haar start en finish kent in hartje Vilvoorde, en die onderweg slingert tussen de Zenne en de Tangebeek. Zo lopen de verschillende parcours van 7, 14 of 21 kilometer langs de indrukwekkende vergezichten in Neder-over-Heembeek, de ongeschonden natuur in het Tangebeekbos en de Franse tuin van domein Drie Fonteinen. Naast een kennismaking met de Brusselse natuurpracht worden lopers op Stroomloop bovendien getrakteerd op muziek, kunst en cultuur van eigen bodem.

Dat de eerste editie vorig jaar een succesverhaal was, staat buiten kijf: 510 fervente lopers uit alle uithoeken van België stonden toen aan de start. Op deze tweede editie hoopt Stroomloop een breder publiek te kunnen aanspreken: met de introductie van een kidsrun en een bar worden zowel de allerjongsten als de enthousiaste supporters verwelkomd op de trail. Ook nieuw is de wandeling met luisterverhaal. Op een traject van 7 kilometer wordt iedereen die wilt ondergedompeld in de lokale geschiedenis van Vilvoorde ten tijde van de ‘Grimbergse Oorlogen’.

Stroomloop vindt plaats in het Ruiterijcomplex van domein Drie Fonteinen. Tickets via www.stroomloop.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise