Politie plukt drugsdealer van dak na klopjacht

Flink wat commotie woensdagavond in Vilvoorde centrum. Daar werd na een klopjacht door de politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) een drugsdealer opgepakt die zich verschanst had op een dak.

De politie-actie vond plaats in de ruime omgeving van het Heldenplein. Daarbij werd ook bijstand verleend door de RAGO-helikopter van de federale politie.

“Een 18-jarige man die een week eerder al eens betrapt werd met verdovende middelen, werd opgemerkt aan de ondergrondse parking aan het Lidl-warenhuis”, legt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde uit. “Toen de politie hem wilde controleren nam hij de vlucht en werd ter plaatse cannabis aangetroffen. Vervolgens is tijdens een huiszoeking bij hem thuis nog wat cannabis en attributen voor de verkoop van verdovende middelen gevonden. De verdachte zelf werd met de hulp van de luchtsteun van de federale politie na een uur teruggevonden. Hij had zich schuil gehouden op het dak van een woning.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise