Pasen luidt ook opening beiaardseizoen in

Met Pasen komen de klokken terug uit Rome, en daarmee wordt meteen het beiaardseizoen 2022 ingeluid. Op eerste paasdag om 16.30 uur speelt de jonge beiaardier Julia Toumassian uit Mechelen het eerste concert van dit jaar met een gevarieerd, romantisch programma.

Naast de recitals (op alle zon- en feestdagen van 16.30 tot 17.30 uur), zijn er ook dit jaar in de maanden juli en augustus (elke vrijdagavond van 20 tot 21 uur) weer zomeravondconcerten geprogrammeerd met gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. De beiaard kan beluisterd worden in de omgeving van de basiliek, of in de luisterhoek. Bij goed weer kunnen de concerten daar bovendien live op scherm gevolgd worden. Bij slecht weer wordt een beeld- en geluidsverbinding voorzien naar de basiliek.

Te noteren zijn ook het jaarlijks concert door jong talent dat plaatsvindt op 8 mei. Deze keer zijn twee jonge beiaardiers uit Oekraïne te gast, Mariya Kulish en Oleksandra Makarova. Op 19 juni is het ‘Dag van de Beiaard/Dag van Rien’. Accordeonist Frank Alaerts en beiaardier Twan Bearda presenteren dan een zwierig programma met Franse muziek. Op 23 september is het ‘Pater Feyendag’. Ter gelegenheid van 100 jaar Toots Thielemans kan je genieten van diens meest bekende thema’s, gespeeld door Olivier Vander Bauwede op mondharmonica en Twan Bearda op beiaard).

Programma’s van de concerten zijn steeds gratis verkrijgbaar in de luisterhoek tijdens de concerten, in de horecazaken rond de basiliek en in de gemeentewinkel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise