Vilvoordenaar Bavo wint nektapijtenwedstrijd in Australië: “Er waren nog ergere gevallen”

Bavo Van Broeck (31) uit Vilvoorde heeft in Australië de show gestolen met zijn nektapijt. Op het zogenaamde Mulletfest of Nektapijtenfestival was hij één van de primussen.

In Kurri Kurri, een dorpje in het zuidoosten van Australië werd afgelopen weekend het Nektapijtenfestival georganiseerd of het Mulletfest. Ook Vilvoordenaar Bavo Van Broeck, die al 2,5 jaar door Australië trekt, deed mee en met succes. “Ik heb gewonnen in de categorie rookie”, vertelt Bavo. “Dat is voor een nektapijt van nog geen twee jaar. Andere categorieën waren extreem, 50-plus, junior en ook ranga, voor mensen met rode haren.”

De passage van Bavo ging allesbehalve onopgemerkt voorbij. “Ik ben zelfs op de Australische televisie geweest en op de ‘The Morning Show’ in het Verenigd Koninkrijk. Mijn ‘15 minutes of fame’. Dat was wel nog lachen. Dat ik opviel had misschien ook te maken met mijn optreden in mijn ‘Camping Kitsch’-outfit. Ik had ook mijn eigen muziek opgezet en twee dagen voordien had ik ook mijn meshes laten blonderen. Ik wou er toch een beetje uitspringen zodat ik zeker zou winnen. Maar er waren nog ‘ergere’ gevallen dan ik in de andere categorieën. Het was een leuke bedoening (lacht).”

Bavo zit al 2,5 jaar in Australië. “Ik ben juist voor Covid toegekomen. Ik heb gekozen om te blijven toen de pandemie uitbrak. ‘Het is hier niet goed in België dus blijf maar’, zeiden mijn ouders. Ik ben begonnen in West-Australie. Ik heb er nog in de outback gewerkt en werkelijk iedereen heeft daar een mullet. Ik vond dat ook wel nog cool zo’n nektapijtje. Toen ik dan op televisie iets over de wedstrijd zag, was het beslist. Ik ben mijn mullet dan ook beginnen laten groeien. Ik probeer mij altijd aan te passen aan de plaats waar ik naartoe ga. Toen ik naar Mexico ben geweest heb ik mij zo’n dikke pornosnor laten staan. Nu denken ze allemaal dat ik een ‘Aussie’ ben als ze mij zien. Tot ik mijn bek opendoe natuurlijk (lacht). Ze noemen mij ook allemaal Pablo want ze kunnen mijn naam niet uitspreken.”

Bavo laat zijn mullet ondertussen sinds een jaar groeien. “Veel werk is er niet aan. De kanten wat afscheren, dat is het. Integendeel, het is gemakkelijker dan lang haar hebben want hangt niet in de weg. Een nekverwarmer dus al is het nu niet dat het hier koud is (lacht). Mijn moeder is er wel geen fan van maar ik ga mijn tapijt toch nog zeker tot eind dit jaar houden voor ik het afscheer.”

Daar heeft Bavo een goede reden voor. “Momenteel vinden wedstrijden plaats in alle staten. In december volgt dan opnieuw in Kurrie Kurrie één grote nationale finale. Ik heb al heel wat ideeën om een goede ‘performance’ in mekaar steken. Zo denk ik eraan om een ‘mullet’-striptease te doen en sponsors op mijn lichaam te schrijven. De opbrengst van het Mulletfest gaat dan ook naar een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar hersenkanker. Dat was ook één van de drijfveren om mij in te schrijven. Voor het zover is, heb ik nog wat tijd. Ik ga intussen nog wat rondtrekken en werken in opaalmijnen of als kok”, besluit de prettig gestoorde avonturier.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise