Heraanleg Stationlei voor Ringtrambus maandag van start

De grote werken in de Stationlei in het kader van de Ringtrambus gaan maandag van start. Eerst wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, gevolgd door een complete herinrichting van de straat. Tot de zomer van 2022 is de Stationlei afgesloten voor het verkeer.

De grootscheepse herinrichtingswerken in het centrum van Vilvoorde voor de Ringtrambus gingen begin november al van start. De klemtoon ligt op nieuwe fietspaden en vrijliggende beddingen voor de Ringtrambus. De 24 meter lange Ringtrambus verbindt intussen al bijna 1,5 jaar de westkant van Brussel met Vilvoorde en Brussels Airport via lijn 820. De Werkvennootschap werkt druk verder aan vrije busbanen, die telkens in gebruik genomen worden als ze klaar zijn. Zo ook dus in het centrum van Vilvoorde, waar de bus voorlopig nog via de Schaarbeeklei en de Parkstraat rijdt.

Eerst kwam de Hanssenslaan aan de beurt en nu dus de Stationlei. “Ondergronds leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan om regen- en afvalwater apart op te vangen”, zegt woordvoerder Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “Na de riolering volgt de heraanleg van de straat. De weginfrastructuur van de Stationlei verandert ingrijpend. Aan de zijde van het Hanssenspark komt een ruim dubbelrichtingsfietspad en nieuw voetpad. Aan de andere kant leggen we naast het nieuwe voetpad een parkeerstrook en één rijstrook voor gemotoriseerd verkeer aan. Daartussen komen vrije busbanen, zodat de Ringtrambus in beide richtingen vlot door de Stationlei kan rijden.”

In beide richtingen geldt op de Stationlei tot de zomer van 2022 een omleiding via Schaarbeeklei – Machelenstraat – Vilvoordelaan – Woluwelaan – Luchthavenlaan – Hanssenslaan. Met de fiets of te voet kan je wel passeren. Ga je liever niet langs de werken dan kan je door het Hanssenspark gaan.

Bussen van De Lijn volgen een omleiding via de Parkstraat en Schaarbeeklei. De halte Vilvoorde Station blijft steeds bediend. De halte Vilvoorde Heldenplein wordt vanaf 10 januari niet bediend. Je kan terecht bij de haltes Nowélei, Leuvensestraat, Kerk, Stadhuis en Station.

Alle info is terug te vinden op www.heldenpleinvilvoorde.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise