Doodrijder Merel De Prins moet zich nu verantwoorden voor stalking

Muhammed Aytekin (25), de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, moet zich opnieuw voor de correctionele rechtbank verantwoorden, ditmaal voor feiten van stalking. De man zou in 2020 een jonge vrouw met wie hij een korte verhouding had gehad, bestookt hebben met berichten en ongewenste telefoontjes.

Het dodelijke ongeval dateert intussen van 28 oktober 2015. De 12-jarige Merel De Prins werd op het fietspad aan het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat aangereden door een BMW, die er na de aanrijding onmiddellijk vandoor ging. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later die avond aan haar verwondingen. De bestuurder, Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland, maar gaf zich op 2 november dan toch aan bij de politie.

Hij bleek allesbehalve aan zijn proefstuk toe en had op het moment van het ongeval al een zoveelste rijverbod. De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde de jongeman tot een effectieve celstraf van 5 jaar, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. In oktober 2018 plaatste de strafuitvoeringsrechtbank hem onder elektronisch toezicht, weliswaar onder een aantal voorwaarden, en in januari 2020 werd hij voorwaardelijk vrijgelaten.

Kort nadien zou hij, onder een valse naam, een relatie hebben aangeknoopt met een jonge vrouw. Toen die achter zijn ware identiteit en zijn verleden kwam, verbrak ze de relatie, waarna Aytekin haar zou bestookt hebben met berichten en ongewenste telefoontjes. Ook zou hij meermaals in haar buurt zijn opgedoken. De jonge vrouw diende een klacht in, waarop het parket na een onderzoek besloot Aytekin te dagvaarden. Het dossier werd donderdag ingeleid en zal op 31 maart gepleit worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise