Meisjes leven zich uit op allereerste straatvoetbalbaltornooi

Op de Grote Markt van Vilvoorde werd zondag de aftrap gegeven van de tweede voorronde van de ‘Soccer Sisters Cup’. Dat is het allereerste straatvoetbaltoernooi in Vlaanderen waar enkel meisjes de panna’s scoren.

De Soccer Sisters Cup vloeit voort uit de online fictiereeks ‘PANNA’ (te zien op GoPlay.be) waarin vier meisjes hun plaats opeisen binnen de –voornamelijk door jongens gedomineerde– straatvoetbalscene. Met de Soccer Sisters Cup wil Telenet ook in het echte leven meisjes met een voorliefde voor (straat)voetbal aanmoedigen hun passie te volgen. Het toernooi werd symbolisch afgetrapt door de Vilvoordse Olympisch kampioene en stadsambassadeur Noor Vidts. Zij werd door stad Vilvoorde met veel trots naar voor gedragen als Vilvoordse stadsambassadrice. “Ik vind dit echt een super leuk initiatief zeker omdat het gericht is naar meisjes specifiek. Zij verdienen het om ook eens in de kijker te staan. Leuk dat ze zich eens eens mogen uitleven in pannavoetbal. Voor mij redelijk onbekend tot vandaag en ook redelijk moeilijk (lacht).”

Ook burgemeester Hans Bonte (Vooruit) en schepen van sport Moad El Boudaati (Vooruit) waren van de partij en mochten hun kans wagen in een pannawedstrijd tegen kampioen Martijn Debbaut.

Binnen de categorie van de jongste speelsters de U15 zullen Maissa Moussa en Andrea Petrescu Vilvoorde vertegenwoordigen in de finale. Binnen de categorie U19 veroverden het duo Nette Peeters en Mila Luyten een plekje in de finale. Ze werden uitgeroepen als trotse ‘Soccer Sisters’ door MC Lightning Lieven. Zij zullen het op 6 november in Antwerpen opnemen tegen de winnaressen van de voorrondes uit Antwerpen, Genk en Ronse.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise