Open VLD blij met extra investeringen in fietsinfrastructuur

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) voorziet bijna 1 miljoen euro voor drie bijkomende fietsprojecten in Vlaams-Brabant in het kader van een fietsrelanceplan. Open VLD Vilvoorde juicht de investeringen in onder meer Vilvoorde toe.

“Vanuit het relanceplan voorzie ik extra middelen voor fietsinfrastructuur”, zegt Peeters. “Dit jaar voeren we verspreid over de provincie verschillende projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren”, zegt minister Peeters. Deze projecten verspreid over Vlaams-Brabant moeten het fiets- en rijcomfort gevoelig verbeteren.

“We hebben het afgelopen jaar massaal de fiets (her)ontdekt. Deze positieve fietstendens wil ik vasthouden en verder stimuleren om zo bij iedereen een fietsreflex te creëren. Mensen zullen nog meer fietsen als dit veilig kan. Daarom trek ik ongeziene budgetten uit voor de versnelde realisatie van concrete projecten voor meer en betere fietspaden. Zo voorzien we bijna 1 miljoen euro voor projecten in Overijse, Boortmeerbeek, Vilvoorde en Grimbergen.”

Op de Woluwelaan (R22) tussen Vilvoorde en Grimbergen tussen kilometerpunt 19,5 en 24,3 zijn de huidige enkelrichtingsfietspaden in zeer slechte staat. Agentschap Wegen en Verkeer zal dit fietspad aanpakken. “Deze investering zal het fiets- en rijcomfort van onze Vilvoordenaars gevoelig verbeteren, alsook de verkeersveiligheid”, zegt gemeenteraadslid en voorzitter van Open VLD Vilvoorde Remy Esquiliche. “Dit project met bijhorende investeringen moet een opstap zijn naar verdere investeringen in fietspaden langs onze gewestwegen.”

Foto ter illustratie

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise