Centrum bruist weekend lang tijdens ‘Meise van A tot Z’

Tijdens ‘Meise van A tot Z’ valt er een heel weekend van alles te beleven in Meise centrum. Er staan leuke activiteiten, voorstellingen en muziek op het menu en je kan kennismaken met de verenigingen en handelaars van Meise. Op 19 september is het ook Autoloze Zondag.

De gemeentelijke vrijetijdsdiensten, de bibliotheek, de Muze, de Akademie samen met de verenigingen in Meise slaan de handen in elkaar voor de festiviteiten. De aftrap wordt gegeven op vrijdagavond met een optreden van lokale trots Douglas Firs in GC de Muze van Meise. Tickets zijn nog te koop via www.demuzevanmeise.be.

Zaterdag om 18u en om 20 uur vindt het toneelstuk ‘De Duivelschuur’ plaats in het Cultuurhuis. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig

Op zondag is het centrum afgesloten vanaf 10 tot 18.30 uur. In de cultuurzone kan je de hele dag genieten van optredens en gaan er verschillende workshops door zoals poppenkast, zingen, sjaaltjes knopen… In de jeugd- en sportzones maak je kennis met de verschillende verenigingen, je kan er deelnemen aan leuke sportieve, creatieve of avontuurlijke activiteiten. In zwembad de Wauwer staat een hindernissenparcours opgesteld en je kan er gratis komen zwemmen.

De Akademie voor Muzische Kunsten Meise opent haar deuren met de instrumentenvoorstelling “Stradi” gebracht door het leerkrachtenteam en een rondgang doorheen het gebouw en de verschillende klassen. Schrijf je vooraf in via www.akademiemeise.be, want de plaatsen zijn beperkt.

Het is die dag ook Autoloze Zondag. De auto mag dus thuis blijven staan. Laat in de plaats daarvan je fiets pimpen, rijd eens met een gekke fiets of leer wat bij over de elektrische deelwagens in Meise. Aan de verschillende eet- en drankstandjes kan je heel wat lekkers vinden.

Het volledige programma lees je op www.meise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise