VC Bolwerk maakt vaccineren toegankelijker: “Trekken naar wijken en wekelijks open vaccinatiedag”

Om zoveel mogelijk mensen te stimuleren zich te laten vaccineren, wordt het vaccinatiecentrum Bolwerk nog toegankelijker gemaakt. De open vaccinatiedagen blijven op donderdag voor wie ouder is dan 12 en het vaccinatiecentrum trekt ook naar de wijken waarbij zonder afspraak een prik kan bekomen worden.

De voorbije week ging het vaccinatiecentrum al naar de wijken. “Op die manier verlagen we de afstandsdrempel voor mensen die niet zijn ingegaan op hun uitnodiging voor een coronavaccin”, zegt Steve Claeys (N-VA), burgemeester van Machelen. “Voor de inwoners van Machelen en Diegem geen onbelangrijk voordeel aangezien mensen dan de verplaatsing naar Vilvoorde niet moeten maken.”

In wijk Far-West in Vilvoorde kwamen 33 inwoners hun eerste vaccin halen in het Lokaal Dienstencentrum. In Diegem (GC ’t Kwadrant) waren dat er 39 en in Machelen (woonzorgcentrum Parkhof) kwamen er 22 inwoners.

Niet iedereen is goed in afspraken maken. Daarom biedt VC Bolwerk ook alle inwoners van Vilvoorde en Machelen-Diegem die ouder zijn dan 12 jaar de kans om zich zonder afspraak te laten vaccineren. Dat kan nog steeds elke donderdag tussen 9.30 en 13.30 uur en 14 en 19 uur in VC Bolwerk, zolang de voorraad strekt.

“Momenteel zijn er heel wat tieners en hun ouders op vakantie of druk in de weer”, licht Hans Bonte (Vooruit), burgemeester van Vilvoorde toe. “Zij kunnen eenvoudig en snel via de helpdesk hun afspraak verplaatsen. Maar dankzij deze open vaccinatiedagen kunnen zij zich ook iedere donderdag zonder afspraak laten vaccineren in VC Bolwerk. Ook dit verlaagt de drempel en maakt het mogelijk om op een flexibele manier de vaccinaties verder te zetten.”

Alle inwoners die zich nog niet hebben laten vaccineren, worden aangeraden nog voor half september hun eerste vaccin te halen. Zo kunnen ze nog tijdig een eventuele tweede afspraak inplannen, voordat het vaccinatiecentrum midden oktober de deuren sluit. Dat kan steeds op donderdag tijdens de vrije inloop, door een afspraak te maken via de helpdesk op 02/255.47.88 of door zich in te schrijven op de QVAX-reservelijst.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise