Olympische revelatie Noor Vidts laat leerlingen proeven van atletiek

De leerlingen die deelnemen aan de Vilvoordse zomerscholen kregen deze week een fijne verrassing. Ze werden bij de Vilvoorde Atletiek Club (VAC) namelijk getrakteerd op een initiatie rond atletiek door de Olympische revelatie Noor Vidts (25).

Na het succes van de vorige editie organiseert stad Vilvoorde samen met de Vilvoordse scholen een nieuwe editie van de zomerscholen. Van 9 tot 20 augustus krijgen 150 leerlingen van het 1e en 2e leerjaar een leertraject op maat gekoppeld aan sport, spel en cultuur. GO! basisschool Klim-Op en stedelijke basisschool Kinderkoppen zijn omgetoverd tot zomerscholen.

Een halve dag werken leerkrachten en logopedisten rond wiskunde en Nederlands. In het tweede deel van de dag zorgen animatoren en (sport)verenigingen zoals Chiro Far-West, Circolito, Ines Mier Dancers, The Hedge en Vilvoorde City voor spelplezier.

Bij de Koninklijke Vilvoorde Atletiek Club (VAC) kregen de leerlingen een initiatie rond atletiek. Niemand minder dan Noor Vidts, die op de Olympische Spelen net naast het podium op de meerkamp greep, gaf daarbij het goed voorbeeld. “Als stadsambassadrice wil ik de Vilvoordenaren meer aan het sporten krijgen. Het lijkt me dan ook een mooie opportuniteit om deze kinderen te laten proeven van de sport die ikzelf dagelijks beoefen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise