Deze zomer nog geen cultuur maar vaccinaties in het Bolwerk: ‘CC op tournee’ in juli en augustus

De cultuurhuizen mogen weer open maar in Vilvoorde wordt het CC Bolwerk gebruikt als vaccinatiecentrum. Daarom trekt ‘het CC op tournee’ deze zomer doorheen Vilvoorde. Er werd een alternatief zomerprogramma boordevol cultuur op verplaatsing samengesteld.

Nog tot na de zomer wordt cc Het Bolwerk ingezet als vaccinatiecentrum. Een nobele missie die de edewerkers van het cultuurcentrum gecombineerd hebben met de samenstelling van een alternatief zomerprogramma.

“Aangezien de infrastructuur van het cultuurcentrum tot eind oktober dienst doet als vaccinatiecentrum, hebben we naar alternatieve locaties gezocht”, zegt cultuurschepen Moad El Boudaati (Vooruit). “Deze zomer komen de artiesten niet naar het CC, maar trekt het ‘CC op tournee’. Meer bepaald naar de Kruitfabriek, de Asiat-site, de Grote Markt en de verschillende wijken. Net zoals vorig jaar komt het cultuurcentrum met straattheater tot aan de deur bij de mensen thuis. Iedere zondag van juli worden de inwoners van verschillende wijken verrast met ‘Zomersurprises’. En iedere zondag van augustus zullen de bezoekers van de Grote Markt in de namiddag getrakteerd worden op concertjes.”

Directeur Andrea Fabre vult aan: “We staan allemaal te popelen om opnieuw te beginnen. Onze programmatoren hebben voor een selectie aan veilige activiteiten gezorgd. Muziek, theater, humor en nog veel meer. Voor groot en klein, verspreid over heel Vilvoorde. Met namen als Nigel Williams, Gunther Neefs, Poltrock, Hussein Mahdi, Lili Grace, Meskerem Mees, Seraphine Stragier, Sophia Ammann, LAP, 4Hoog en nog vele anderen zullen we iedereen weten te bekoren. ”

Ontdek het aanbod van het cultuurcentrum op zijn website waar ook de ticketverkoop start op 21 juni om 9 uur. De zomersurprises en marktconcerten zijn mobiel en gratis, maar voor de betalende voorstellingen is het aantal plaatsen (in bubbels) beperkt.

Het cultuurcentrum communiceert voorlopig enkel het programma van deze zomermaanden. Achter de schermen wordt ondertussen gewerkt aan de programmatie van het najaar en het seizoen 2021/2022. Dit wordt pas later bekendgemaakt zodat het maximaal aangepast is aan de evolutie van de vaccinatie- en coronacijfers, en de veiligheidsmaatregelen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise