Meerkampster Noor Vidts is nieuwe stadsambassadeur: “Meer jonge vrouwen aan het sporten krijgen”

Meerkampster Noor Vidts is officieel ‘aangesteld’ als nieuwe stadsambassadeur. Ze ontvangt een bedrag van 1 000 euro dat besteed kan worden aan een eigen project of aan een goed doel dat ze een warm hart toedraagt.

Noor Vidts behaalde dit jaar nog zilver op het EK Indoor. Als geboren en getogen Vilvoordenaar zette ze haar eerste stappen in de atletiek bij VAC en de atletiekpiste in Drie Fonteinen heeft geen geheimen voor haar.

De atlete ontving de titel van stadsambassadeur uit handen van het stadsbestuur en ondertekende het Gulden Boek van de stad. Naast de 1.000 euro die ze ter beschikking krijgt, verzorgt de stadsambassadeur een jaar lang een rubriek in de Vilvoordse Stadskrant. Ze zal ook worden uitgenodigd op officiële evenementen van de stad en Vilvoorde zelf ook actief promoten.

“Ik was vereerd met de vraag en heb er dan ook niet lang moeten over nadenken”, reageert Vidts. “Ik hoop dat het combineerbaar blijft met alle trainingen en mijn studies als bio-ingenieur. Het bedrag dat ik ter beschikking krijg wil ik graag gebruiken om meer meisjes en jonge vrouwen aan het sporten te krijgen. Zelf moest ik stoppen bij de jeugd van Bavi Vilvoorde en uitwijken naar andere plaatsen omdat er geen meisjesploeg was. Ik wil dat er meer kansen zijn voor meisjes om hun favoriete sport hier in Vilvoorde te beoefenen.”

“Vilvoorde is de snelst groeiende stad in Vlaanderen met het hoogste aandeel jongeren”, aldus burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “Daarom is de keuze unaniem gevallen op een jong en sportief iemand die nauw verbonden is met Vilvoordse sportverenigingen. Gezien haar recente prestaties en de mooie jaren die ze nog voor de boeg heeft, is het nu een geschikt moment om Noor tot stadsambassadeur te benoemen.”

In 2017 beet Ish Ait Hamou de spits af als eerste stadsambassadeur. Hij werd in 2018 opgevolgd door de firma Ecoworks. Eind 2019 werd de titel van stadsambassadeur toegekend aan Kristien Bonneure en Lucas Vanclooster, later ging de titel postuum naar hun overleden zoon Frederik.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise