Brand gesticht in stedelijke basisschool Kinderkoppen

In Vilvoorde heeft het zaterdagavond gebrand in stedelijke basisschool Kinderkoppen in de wijk Kassei. Dat zorgde vooral voor heel wat rookontwikkeling. Over de omvang van de schade is momenteel nog geen duidelijkheid maar er is zeker in de turnzaal heel wat rook- en waterschade. De brand blijkt aangestoken te zijn.

De brand ontstond zaterdagavond iets voor 20 uur in de basisschool die aan de Rubensstraat gelegen is. Er was meteen sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de school midden een woonwijk gelegen is, werd er door de hulpdiensten meteen preventief opgeschaald. Onder meer de brandweerkorpsen van Vilvoorde en Zaventem kwamen ter plaatse net als de lokale politie en verschillende ziekenwagens.

“Uiteindelijk bleek er geen gevaar voor de omwonenden en de brand was rond 21 uur geblust”, laat politiewoordvoerster CathĂ©rine Bodet van de zone VIMA weten.

“Er was heel wat rook binnen, vooral in de turnzaal”, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A). “Er is ook waterschade maar niet in de klaslokalen zelf. Het ziet er niet naar uit dat er problemen zullen zijn voor de heropening na het krokusverlof maar het is nog te vroeg om daarover definitief te oordelen.”

Een branddeskundige van het parket kwam ter plaatse en stelde vast dat de brand is aangestoken. Er wordt meteen de link gelegd uiteraard naar de aangestoken brand in de oude chirolokalen van vorige week in de Hellingstraat. Het onderzoek loopt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise